Diskussion

Nu vill jag ha en diskussion här i bloggen om det här med rökförbudet i Sverige?! Vad anser ni om det. Bra eller dåligt?! Förklara gärna varför ni tycker som ni tycker. 

För min del så förstår jag det på ett sätt, då jag själv kan tycka det är sjukt ofräscht när någon annan röker och man själv sitter på en uteservering och äter. Samtidigt som jag kan känna att krogarna i det läget kunde ha delat upp med en rök del och en icke rök del, där man då får välja vart man sätter sig. Väljer man att sätta sig på röksugna så får man typ skylla sig själv. Sen är det ju det här med lekplatser. Hur jäkla bra som helst. Ciggaretter hör inte hemma på en lekplats. Busshållsplatserna och tågperrongerna då?! Ja. Faktiskt. Men dom öppna stationerna så borde man få röka. Det här med idrottsanläggningar även när det är andra evangemang än just sportrelaterade saker, som tex nästa Lördag när jag ska gå på 90 tals festivalen på Zinkensdamms IP så betyder det att man inte får röka där, men inte heller utanför entrén till IP. Kan väl tycka att det är att ta i. Dela upp stället, här är rökarna och dom som accepterar att folk röker och här är icke rökare. Simpelt. Sen kan jag tycka utanför entréer till affärer/krogar och till lokaltrafiken kan vara till överdrivt. För det menar att en affär som stänger 18.00 fortfarande måste ha koll att INGEN röker utanför deras butik trots att man själv gått hem, ansvaret ligger på butiksägaren. Väldigt fjantigt. För det innebär att butiken alltid måste vara bemannad eller hur menar dom?! Och har Sverige verkligen resurser att ha detta rökförbud. Har vi inte för få poliser idag för att hinna med allt som händer och har ordningsvakterna inte tillräckligt att göra som det är? För i lagen står det också att dom enda som har rätt att avvisa en rökare från platsen är just en polis eller ordningsvakt. I praktiken helt sinnessjukt. Jag tror att den här lagen kommer ge cigg-poliser här och var (alltså privat personer) som gör att det kommer bli mer bråk och tjafs. Det står inte heller i lagen hur långt ifrån en busshållsplats man faktiskt får röka. För mig kanske det räcker med 30 meter men för en icke rökare 100 meter. Ja ni fattar. Lagen är vädigt luddig och jag kan väl någonstans se det som att varför inte förbjuda ciggaretter och så helt istället för att ha såna otydliga lagar där Sverige kommer hamna i ett vi mot dom läger. 

Kommentarer
Postat av: Therese

Är ju ingen rökare själv längre så jag tycker absolut att rökförbudet är toppen på uteserveringar, lekplatser och busshållsplatserna. Men utanför entréer och på stora evenemang tycker jag bara det är löjligt! Herregud alla rökare vet att det är idiotiskt att röka redan, man behöver inte stänga ute en hel grupp med människor för det. Får inte gå till överdrift.
Tycker dessutom att såna rökrutor utanför pubar och barer är bra! Då kan man gå dit ifall man vill röka.
Kommer bli otroligt mycket mer bråk o onödiga tjafs pga att alla ska säga åt varandra nu.
Jag tycker inte om det här med att staten ska bestämma vad varje enskild individ ska göra och inte göra.

Svar: Håller med dig till 100%. Jag vet hur dumt det är att röka och denna överdrivt dom tagit lagen till så får det mig att fundera över varför dom inte förbjuder sig helt?! Det känns så tråkigt att ha en lag bara för att ha en lag.
Emelie Lönnroth

2019-07-01 @ 09:14:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: