GOSH!

Om folk bara kunde ägna sin energi på sig själv och sitt liv än att sitta och sura och vara viktigpettrar i andras liv, for real. 
GOSH!!! 

(null)

Jag lägger mig inte i hur andra väljer att leva deras liv, oavsett om jag själv aldrig skulle göra på det sättet eller ej, så är det deras ensak. Förr brydde jag mig som FAN på hur andra levde och hur dom gjorde saker och ting, men för det första känner jag ingen lust för att sitta och vara värsta bitterfittan och klaga på vad andra gör hela jävla tiden, men sen så räcker inte min dyrbara tid till att sitta och bry mig. Lev du ditt liv som du vill, så lever jag mitt liv på det sättet jag vill & som funkar bäst för mig. Kapish?!  Du kan supa, knarka, slåss. That's your business. En sak vet jag och det är att jag är en sjuhelvetes bra mamma till min unge, en fantastisk människa med så mycket kreativitet och förståelse för andra människor, med så mycket godhet och respekt, så mycket glädje och funderingar, så många kloka tankar. Att höra hennes funderingar och tankar kring livet, världen och allt som rör sig runt oss gör mig så mäkta jävla stolt. Hon bryr sig om minsta lilla myra till största dinosaurien. Hon tar hand om och pysslar om sina kusiner och kompisar, samtidigt som hon vet sitt egna värde och vikten av att göra saker för sig själv. Inte alltid vara andra till lags. 
Det har varit en viktig del för mig att lära henne sitt självvärde, få självrespekt. Jag levde så jävla många år utan det och önskar inte ens min värsta fiende den känslan inombords, och därför är det en så sjukt stor del, att lära henne självrespekt. 
Självklart är respekten för andra människor också super viktig, men för att kunna ha respekt för andra människor så måste man kunna ha respekt för sig själv först, likväl som att älska sig själv först och sen tillåter man andra att älska en. 

Ibland är det lättare, eller jag skulle säga alltid är det lättare att leva om man slutar bry sig så mycket om vad andra gör, säger och beter sig och utgår från sig själv, hur gör jag, vad säger jag och hur beter jag mig? Därefter fortsätta fokusera på sitt egna JAG. För i slutändan är det där JAG:et det viktigaste vi har, som kan känna dina känslor, din smärta, din sorg, din glädje.