Sista maj.

Jag har svårt att förstå att det är sista maj redan. 
Det känns ju som att januari nyss började. 
Det här året har verkligen gått fort och halva året är snart förbi lixom. 

Vad har hänt under dom första månaderna?! Dom har varit hektiska på många vis men samtidigt har dom varit så lärorika. Människor man trodde man kunde lita på, folk man inte alls trodde man skulle börja prata med men visa sig att man får en grymt bra kontakt. 
Så svårt att förklara detta 5 första månader med någon rättvisa för samtidigt som jag fallit ner i mörkret för någon kväll eller dag så har mitt liv i det stora hela flytit på, jag har insett vikten och värdet av mitt egna liv att det är jag som kan ändra min framtid och ingen annan.

Lilja och jag har haft många mysiga stunder, promenader där vi pratar om livets funderingar och lärdomar. Vi har också haft våra fights där jag velat rycka av mig håret och springa långt bort, men vi har klarat oss och vi blir alltid sams igen. Ibland efter någon timme, men vi lägger oss nästan aldrig osams och det är det viktigaste för mig. 
Att hon ska veta att mamma aldrig lämnar henne. Hon har redan ofrivilligt förlorat sin pappa som tydligen inte ville eller var man nog för att kunna ta sitt ansvar och även fast jag vet att mer bråk väntar i tonåren (tänker på hur jag var) så vill jag inte att det är bråken hon minns från sin barndom utan dom där lyckliga fina stunderna vi har tillsammans. 

På Fredag nästa vecka ska hon ha kalas här hemma och på Söndag nästa vecka så fyller hon år, 5 hela jäkla år. Tiden bara springer förbi och idag när jag tittade på henne så önskade jag att jag kunde stanna tiden, frysa tiden, för några år, låta allt få vara såhär som det är nu. Min kloka, generösa, förstående flicka. ❤️ 

Så hur skulle jag kunna sammanfatta dessa första 5 månader?! Bästa orden är nog med glädje, sorg och smärta så kan man alltid fatta att ditt liv är mer värt än att känna dig som en matta. 
För det är så.. Ibland har jag verkligen känt mig som en matta med mina innersta känslor, dom där stängda långt intrycka känslorna som jag inte velat tänka på, men som jag nu mer och mer vågar släppa ut, tvingar mig själv att släppa ut, för det är MITT liv och ingen annans. 

Jag är så tacksam för alla fina människor jag har i mitt liv, så mycket kärlek och lycka jag får av dom och hoppas jag ibland även ger. 

Hur har era 5 första månader varit?! Gjort något speciellt?! 

Nu är våren slut för denna gång och imorgon går vi in på sommarens första dag och jag hoppas då verkligen på att vädret fortsätter i samma härliga tecken som nu och håller i sig hela sommaren, så man kan njuta av glass, promenader, sol och bad tillsammans med sitt barn under semestern. 

Önskar så bara att jag fick hoppa över natten till Torsdag och fredag, önskar så att jag kunde få sova i en trygg famn. Det där med årsdagar och nu är det 10 år sen sedan allt hände. Jag vill bara glömma, vill bara hoppa över. Kan vi inte gå från Onsdag till Fredag direkt?! Utan att ens passera Torsdag. 
Det är det värsta med juni, att veta att dom där hemska dagarna väntar..