#metoo

Det här med #metoo var till en början något jag tyckte var fantastisk bra. Att man som människa (ja läs människa) vågar öppna sig och berätta om problemet och inte vilka förövarna var och är. 
Jag tyckte tanken var fin och historierna jag läst har många gånger fått mig att gråta, verkligen. Känt igen mig i så mycket och verkligen mått dåligt med de människor som öppnat upp sig. 

Men saker jag nu börjar störa mig på med kampanjen. 
  • Vi pratar inte om männen som blivit sexuellt utnyttjade. Männen är bara förövarna och helt enkelt dumma i huvudet. Men glömmer vi inte att alla människor kan bli sexuellt utnyttjade? 
  • Kändisar som gett sig på människor. Självfallet finns det kändisar som inte har alla hästar hemma och ger sig på andra, men i och med kampanjen känns det som att fokuset från själva kampanjen tagits bort och gått till att kasta skit på var och varannan människa framförallt kända personer. 
  • Att det är tabu belagt att inte vara 100% feminist och med på allt som feminister tycker i det här. Jag är inte feminist och jag tycker inte att vi ska mörka alla dom män som faktiskt blivit sexuellt utnyttjade utan kampanjen borde vara riktad mot MÄNNISKOR och inte kvinnor. Lika hemskt i alla led. 

Och i och med att det här är några av grejerna jag stör mig på så får det mig att ogilla kampanjen mer och mer. Tanken med kampanjen var inte att hänga ut människor utan snarare att visa statistiken över hur många som faktiskt blivit/blir sexuellt utnyttjade. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: