Skottlossningen i Tyresö

Det här med att hata på folk. Jag förstår det inte och jag kan nog helt ärligt säga att det finns nog ingen människa jag verkligen hatar. Jag ogillar bara sättet hur en del personer väljer att behandla folk, hur jag ser hur en del folk beter sig mot andra människor. Jag mår dåligt över det.

Jag tänker inte ljuga och säga att jag alltid varit en person som försöker se det goda i varje människa, i varje individ. Ibland är det svårt för finns människor som är riktiga arslen och varför skulle man vilja bli polare eller vara trevlig mot dom? Men jag försöker. För ALLA människor måste ha något gott i sig. Vi alla människor födds ovetandes om världen och vi skapas av världen, vi skapas till en individen med grunder och värderingar vi hör från våra nära & kära och självklart behöver det inte vara grunderna och värderingarna man senare i livet tror på och är efter men oftast finns de värderingarna alltid med som ett bagage. Jag är verkligen mån om att lära Lilja hur man ska tala till andra människor, att inte döma människor efter utseende, färg eller bakgrund. 

Finns människor som är otrevliga oavsett hur trevlig man än är mot dom, finns människor som för stunden kanske har en dålig stund. Jag lär Lilja att bara gå därifrån, ge det lite tid. 
Och man kanske blir polare senare. 

Jag försöker oxå lära henne att man inte behöver gilla alla, absolut inte. Finns människor utan att ha några fördomar som man helt enkelt inte klickar med, man kanske inte delar något intresse tillsammans eller bara är två väldigt olika individer som gör att man inte klickar. Det viktiga då är inte att försöka gilla personen utan att respektera den. 
För det är det viktigaste i alla lägen. 
Respektera människor precis som dom är, låt alla vara dom individer som dom är och låt dom leva sitt liv som dom gör utan att lägga någon större vikt i det hela mer än att respektera varje människa som den är. 

Jag skriver det här inlägget då jag är med i en grupp på Facebook som skriver om skjutningen som ägde rum i Tyresö igår och folk är så oroliga och rädda att det ska hända igen. Och jag vet faktiskt inte om jag kan säga att jag varken är orolig eller rädd. Några andra spekulerar och låter helt säkra på att han sköts just för han var flykting och nästan blir arga på dom som tror något annat, medans andra tror och låter säkra på och blir nästan förbannade om man inte tror som dom, att han var med i ett kriminellt gäng och det hade med kriminalitet och göra. 

Jag vet inte varför och det spelar lixom ingen roll varför. För mig spelar det roll att det hänt och att en pojke, ett barn blivit skjuten och JAG lider med pojken och hoppas på att gärningsmannen blir fast. Vad det är för grunder till skjutningen verkar inte ens polisen veta idag och det är det som är lite oroväckande med sociala medier. Folk med olika åsikter kan inte ens hålla sams utan spyr galla på människor och trycker ner det dom skriver och sen undrar dom varför det blivit mer och mer våld, hat och kriminalitet i samhället? Bara där ser jag ett stort problem. Låt folk tycka som dom tycker utan att lägga någon större värdering på det hela. 
Inte konstigt att vårt samhälle inte kan hållas sams om man via sociala medier inte heller kan det. 

Jag lider med pojken och hoppas han mår bra snart och att gärningsmannen blir fast. 

Jag tycker det är lite komiskt att följa människornas spekulationer och se vad dom skriver, visar bara så mycket vilken sjuk jäkla värld vi lever i.
Alla ska tänka som den eller så är man dum i huvudet. Nej tack! Jag har aldrig levt efter det och kommer aldrig göra det. 
Gör det mig till någon sämre människa? Nej. Utan jag står upp för sakerna jag tycker är viktiga och står upp för dom människorna jag älskar och bryr mig om. 

"Glöm inte bort att respektera varje människa du träffar och talar med, du vet inte vad människan gått igenom, vilket liv den lever."Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: